cestovanie v 2017

Ahojte!

Nepoznám človeka, ktorý by nechcel cestovať. Dovolím si tvrdiť, že každý druhý z nás po tom túži.  Zatiaľ som za svoj život toho veľa neprešla. Česko, Slovensko, niečo z Rakúska, Chorvátska, Anglicka, na skok v Budapešti.... Vlastne, keď to takto píšem, uvedomujem si, že zas aaaaž tak málo toho nebolo. Som vďačná za tieto nádherné príležitosti.

Šibeník 
A viete čo je zvláštne? Všetky tie miesta, ktoré som navštívila som si nenormálne zamilovala. Čím to asi je? Myslíte, že je to tým, že nemám moc s čím porovnávať? Alebo sa mi tak veľmi páčia cudzie mestá a miesta, že ma očarili hneď na prvý pohľad? Sama neviem :).
Hythe beach, Anglicko
Každý rok si hovorím, "musíme viac spoznať naše Slovensko". Treba začať od vlastnej krajinky. Alebo aspoň, nezabúdať na ňu. Čo býva občas veľký problém, nakoľko nechávame oči na brutálnych fotkách cestovateľov a ich Instagramových účtoch. 
Budapešť
A viete čo jediné ma drží pri zemi? na Slovensku . Finančná náročnosť týchto krajín. Áno,  chcem vidieť Austráliu, Californiu, Bali či rovníkovú Afriku. Ale viem, že momentálne mám problém našetriť na gauč a dovolenku v Taliansku, za polroka.
Priority sa kladú momentálne na byt, a predsa len to vyžaduje viac peňazí :)
Štrbské pleso
<3 London
Preto si dávam challenge na tento rok,  precestovať čo najviac na Slovensku, koľko bude len možné. Škoda len, že občas je to drahšie ako iné zahraničné lokality. Chcem konečne vidieť
* Košice
* Banskú Bystricu
* Slovenský Raj
* Jaskyne
* Vlkolínec
* Lomnický štít
* Spišský hrad
* kaštieľ Betliar
* ....... :) 

 Samozrejme je viac krajín a miest, ktoré by som chcela tento rok navštíviť:
* Praha- soooon... Dala som si záväzok, každý rok navštíviť stovežatú, zatiaľ sa to darí. 
* Stezka korunami stromú- už minulý rok sme tam chceli :) 
* Krakow a Osvienčim - aspoň na taký ten jednodňový výlet
* Taliansko- more, Rím, Bentátky - našu letnú dovolenku budeme tráviť práve tu, mám zvláštne pocity, nikdy som tu nebola, a nikdy ma more v Taliansku nelákalo, tak nejako dúfam že ma očarí a ja sa do ňho zamilujem :) 
* Rakúsko- Hallstatt je ďaleko, obľúbené Zell am See tiež, no uvidíme, možno aspoň Viedeň a Neusiedler See konečne uvidíme :) 
* zažiť let- toto nemá presnú destináciu, je to skôr taký sen, chcela by som konečne niekam letieť, sedieť pri okienku a pozorovať svet z výšky. Možno v decembri, ak budeme mať byt relativne hotový :))))

Chcem ísť všade, vidieť všetko :) Preto sa teším čo mi možnosti v roku 2017 ponúknu. Ja budem šťastná za všetko, za Slovensko, Prahu či volný víkend v pohodlí domova. 
A čo plánujete tento rok vy? Ktoré krajiny chcete navštívť?
Čo mi odporúčate na Slovensku vidieť?  A čo je váš cestovateľský sen ? 

D.






Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

8 komentárov:

  1. Já cestování taky zbožňuju! Letos jsem si splnila sen a podívala jsem se do Afriky. Evropu jsem už hodně procestovala a láká mě Austrálie a Jižní Amerika, no vlastně úplně všechny místa na světě. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekný článok, super, že sa chceš zamerať aj na Slovensko. držím palce :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky! :)
    http://catthegdiaries.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné fotky a super článek! já osobně cestování naprosto zbožňuji a chci toho také vidět co nejvíce. Budu držel palce aby se ti všechny tvé letošní cíle splnili :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť